wtorek, 18 czerwca 2013

Kurze gniazda




  • jajka *
  • zmielona łopatka
  • cebula
  • czosnek
  • łyżeczka chrzanu
  • bułka tarta
  • pieprz czarny, papryka ostra, estragon, sól 

Jajka ugotować na twardo, obrać. Mięso wymieszać z surowym jajkiem, posiekaną drobno cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chrzanem oraz przyprawami. Dodać trochę bułki do uzyskania konsystencji dobrej do lepienia. Każde jajko obtoczyć mięsem, uformowane kule ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Piec 20minut w 180st, po tym czasie piekarnik można ustawić na max do uzyskania odpowiedniego przypieczenia ( u mnie około 15 minut) 





* Użyj przepiórczych jajek aby zrobić porcję dla dziecka lub większą ilość dania np na przyjęcie 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz